Srbija

Udruženi sindikati Srbije “Sloga”: Jačati socijalni i materijalni status zaposlenih u medijima

Izvor: 
013info Uto, 03/05/2022 - 10:14Udruženi sindikati Srbije “Sloga” na Svetski dan medija pozivaju sve vlasnike medija u Srbiji da u okviru svojih mogućnosti jačaju socijalni i materijalni status svojih zaposlenih i omoguće im sindikalno organizovanje u svojim medijskim kućama.

Istovremeno smo zabrinuti što je novinarstvo u Srbiji kao zanat sve više pod okupacijom centralizovane vladine propagande, koja nam sistemski uništava živote, uništava slobodu izražavanja, kritičkog razmišljanja i onemogućava pristup tačnim informacijama.

Ovo za posledicu ima ozbiljno i nekažnjeno pljačkanje države i njenih resursa, plansko zaglupljivanje naroda, uništavanje obrazovnog sistema nacije, racionalnog razmišljanja, gubitka empatije i solidarnosti sa drugima, navodi se u saopš'tenju.

Mediji treba da imaju osnovnu ulogu u osiguravanju zdrave i prosperitetne demokratije, a ne da zaglupljuju sopstveni narod i pretvaraju ga u avatare koji treba da žive u državi – bajci izmišljenog blagostanja.

Uprkos tome, ističemo da ipak postoje i određeni broj racionalnih i nezavisnih medija koji veoma profesionalno obrađuju dnevne teme, na čemu smo im kao sindikat veoma zahvalni, jer daju prostora za argumentovanu društvenu polemiku i da se čuje mišljenje suprotno od onog koje nam se od strane propagandista iz vlasti svakodnevno nameće.
MarketingNajnovije vesti