Lisice Foto: publicdomainpictures
Srbija

Uhapšen čovek iz Gambije koji je uz pomoć Poljaka slao lažne dojave o bombama

Izvor: 
013info Pet, 10/06/2022 - 22:12Ministarstvo unutrašnjih poslova obavešteno je od strane Interpola Gambije da su izvršene provere u vezi broja telefona i IP adrese povezanih sa mejl adresama sa kojih su upućene pretnje o postavljenim eksplozivnim napravama na teritoriji Republike Srbije i da je tom prilikom u Gambiji uhapšen K.B. iz Gambije koji je priznao da je slao preteće poruke Republici Srbiji sa svoje mejl adrese, navodi MUP u saopštenju.

 

Kako se osnovano sumnja u tome je imao pomoć jednog studenta iz Poljske, a u narednom periodu Ministarstvo unutrašnjih poslova i Tužilaštvo za organizovani kriminal iniciraće međunarodnu pravnu pomoć u cilju identifikacije i procesuiranja osumnjičenog iz Poljske, navodi MUP u saopštenju.

„Ističemo da su identifikovane lokacije više mejl adresa sa kojih su stizale preteće poruke o postavljenim bombama sa servisa Gmail, ProtonMail, Eunet mail, Yandex i da su o svemu obavešteni naši inostrani partneri od kojih očekujemo i adekvatnu reakciju“, navodi MUP.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, navodi se, utvrdilo je ranije da su pretnje o postavljenim eksplozivnim napravama stizale pretežno iz Poljske, Gambije, Irana, Nigerije, Ukrajine, Slovenije i Rusije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, takođe, rasvetlili su svaku dojavu o postavljenoj bombi koja je došla iz Srbije, brzo pronašli izvršioce i procesuirali ih.

"Republika Srbija je meta specijalnog rata, ali će izdržati sve pritiske i hakerske napade, baš kao i druge države koje se suočavaju sa identičnim slučajevima pretnji o postavljenim bombama", navodi MUP.

 

 
 MarketingNajnovije vesti