Foto: pixabay
Srbija

Uhapšen otac koji je držao ćerku zarobljenu u stanu na Zvezdari

Izvor: 
RTS Uto, 28/03/2023 - 18:33Pronađen je i uhapšen muškarac za kojim je bila raspisana potraga i koji se sumnjiči za nasilje nad partnerkom i detetom, koje je policija našla u jako teškom stanju.

"Po nalogu dežurnog zamenika tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u saradnji sa Policijskom upravom za Grad Beograd pronađen je, lišen slobode i zadržan u trajanju od 48 časova osumnjičeni U. P. za kojim je raspisana potraga još od 24. marta", navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo je ranije saopštilo da se on sumnjiči da je izvršio krivično delo nasilje u porodici i krivično delo protivpravno lišenje slobode na štetu nevenčane supruge, kao i da je izvršio krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza u odnosu na dete.

Za njim je bila raspisana potraga, a policija je objavila fotografiju i zamolila građane da pomognu u pronalasku osumnjičenog.

"U roku od 48 časova osumnjičeni će izneti odbranu pred tužiocem, nakon čega će se preduzeti sve neophodne dokazne radnje u cilju utvrđivanja svih navedenih krivičnih dela koja se osumnjičenom stavljaju na teret. Nakon saslušanja tužilaštvo će obavestiti javnost o daljem toku postupka", zaključuje se u saopštenju.

Direktorka gradskog Centra za socijalni rad Silvia Alavanja rekla je za RTS da je devojčica po rođenju bila smeštena u ustanovu socijalne zaštite, a da je nakon sudske odluke dete povereno ocu na staranje 2018. godine.

Prvi osnovni sud u Beogradu saopštio je da na osnovu presude koju je doneo 2018. godine osmogodišnja devojčica nije poverena ocu na samostalno vršenje roditeljskog prava.

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada šest nadležnih organa.

 
MarketingNajnovije vesti