Med Foto: pixabay
Srbija

Uhapšen zbog falsifikovanja meda i utaje poreza

Izvor: 
Danas Pet, 17/09/2021 - 22:29U zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, uhapšen je vlasnik i preduzeća iz Smedereva, zbog postojanja osnova sumnje da je utajio porez od preko 52 miliona dinara, saopštila je Poreska uprava.

Pored toga osumnjičen je i za krivična dela proizvodnje i stavljanja u promet škodljivih proizvoda, falsifikovanja službene isprave i onemogućavanja vršenja kontrole.

Uhapšeni je, kako se navodi u saopptenju, uz pomaganje još jednog lica, u periodu od 2018. do 2020. godine, na osnovu fiktivno sačinjenih otkupnih listova o navodnoj nabavci meda od više poljoprivrednih gazdinstava, podigao gotovinu sa računa privrednog društva u iznosu od 67.472.649 dinara koja je zadržao za sopstvene potrebe.

 

Takođe, izvršena je nabavka šećera i drugih artikala radi proizvodnje i distribucije falsifikovanog meda u vrednosti od 55.232.148 dinara, bez evidentiranja u poslovnim knjigama. Na taj način, izbegnut je obračun i plaćanje poreza na dodatu vrednost, poreza na prihode od kapitala i poreza na dobit pravnih lica u ukupnom iznosu od 52.079.853 dinara.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu i određen mu je pritvor u trajanju od 30 dana.

 

 MarketingNajnovije vesti