Foto: Uprava carina
Srbija

Uhapšena bivša pomoćnica direktora Uprave carina

Izvor: 
Euronews Srbija Sre, 22/12/2021 - 12:11Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa UKP pomoćnici direktora Uprave carina Republike Srbije za sektor finansijske investicije i pravne poslove S.R. je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati, saznaje Euronews Srbija u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Ona će biti saslušana u TOK zbog postojanja osnova sumnje da je izvrsila krivično delo zloupotreba službenog položaja iz čl. 359 stav 1 Krivičnog zakona u vezi sa javnim nabavkama iz 2017. i 2021. godine.

S. R. je, kako su objavili pojedini mediji, sa pozicije pomoćnice direktora Uprave carine  za sektor finansijske investicije i pravne poslove smenjena u maju ove godine zbog malverzacija otkrivenih tokom internih istraga Uprave carina.

MUP je naknadno saopštio da se sumnja, da je ona, dok je bila zaposlena u rukovodstvu u Upravi carina 2017. godine, prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja, pribavila korist grupi ponuđača iz Beograda, Nemačke i Hong Konga, tako što im je dala prednost u otvorenom postupku javne nabavke elektronskih lokatora, čija vrednost iznosi 875.241.600 dinara.

Takođe, ona je, kako se sumnja, ove godine pribavila korist jednom ponuđaču iz Beograda tako što im je dala prednost u otvorenom postupku javne nabavke uređaja za kontrolu radioaktivnosti, čija vrednost iznosi 7.048.069  dinara, navodi MUP.

 
MarketingNajnovije vesti