Učionica Foto: pixabay
Srbija

Unija sindikata prosvetnih radnika “privremeno prekinula” štrajk u školama

Pančevo, Ned, 07/10/2018 - 09:11
Vladimir Đoković 

Posle desetak dana prekinut je štrajk prosvetnih radnika. Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije svoju odluku objavila je u petak, 5. oktobra.

“Glavni odbor Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije je doneo odluku da se štrajk privremeno prekine, ali nastavi praćenje dogovora sa Vladom Republike Srbije. “ – navodi se u saopštenju Unije.

Do prekida štrajk došlo je posle razgovora sa sa državnom delagacijom na čelu sa ministrom prosvete Šarčevićem na kome je došlo dogovora.

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije navodi da je dogovoreno:  14 % povećanja zarada za nosioce delatnosti u prosveti;  u narednih 30 meseci kontrolnog aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom u vezi sa reformom platnog sistema povećanje zarada u prosveti treba da dostigne oko 36 %; u devetoj grupi – prvom platnom razredu nalazi se 37500 naših kolega (prosvenih radnika – prim. aut) ; hitne izmene i dopune Pravilnika o stalnom stručnom usavršavanju i napredovanju u zvanja nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika, kao i Pravilnika o izboru odeljenjskih starešina; prebacivanje bibliotekara, stručnih saradnika i sekretara u više grupe i razrede; i nastavak razgovora o generičkim zanimanjima.
MarketingNajnovije vesti