publicdomainpictures.net
Srbija

Univerzitet "Union-Nikola Tesla": Troje uhapšenih nisu zaposleni na našem univerzitetu

Izvor: 
Tanjug Sub, 20/11/2021 - 23:42Univerzitet "Union - Nikola Tesla" demantovao je da su G.K, A.K. i M.A, za koje je MUP saopštio da su uhapšeni zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja, zaposleni na tom univerzitetu.
 

Univerzitet "Union - Nikola Tesla" u saopštenju negira da su na univerzitetu zaposleni G.K. (48), osoba za koju je MUP naveo da je uhapšena u svojstvu odgovornog lica univerziteta, kao i A.K. (28) i M.A. (35), za koje je iz MUP saopšteno da su uhapšeni u svojstvu zaposlenih na univerzitetu.

 
Univerzitet je saopštio da je "naneta velika šteta, tako što je doveden u kontekst sa aktuelnim hapšenjem 17 osoba zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja".
 
"Pod punom materijalnom i moralnom odgovornošću izjavljujemo da navedena osoba nije odgovorno lice univerziteta, odnosno da osobe koje su navedene nisu zaposlena na univerzitetu, te da univerzitet nema nikakve direktne veze sa sumnjama koje su izrečene, a što ostavljamo nadležnim institucijama da se izjasne", stoji u saopštenju.
 
Univerzitet navodi da je "i u interesu svih, kako profesora tako i studenata, da se ovaj slučaj rasvetli".
 MarketingNajnovije vesti