Srbija

UNS prijavio pretnje Dijane Hrkalović upućene novinarki Jeleni Zorić

Izvor: 
nova.rs Uto, 26/07/2022 - 19:46Udruženje novinara Srbije (UNS) prijavilo je Stalnoj radnoj grupi za bezbednost novinara i Radnoj grupi za bezbednost i zaštitu novinara pretnje koje je novinarki Vremena i BIRN-a Jeleni Zorić i članovima njene porodice uputila bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović sinoć u emisiji televizije Hepi.

UNS je dobio informaciju da će Treće osnovno tužilaštvo postupiti u skladu sa Obavezujućim uputstvom koje podrazumeva hitnost postupka kada su pretnje upućene novinarima.

 

„Кonačno imamo priznanje ove Jelene Zorić. Čujem kako njen brat priča da je imala probleme sa redakcijom u kojoj je prethodno radila zbog toga što je prikrila prepisku između Drecuna i nekog kriminalca, najverovatnije Кoraća, koja je stigla na mejl te redakcije“, izjavila je Hrkalović.

Obraćajući se UNS-u, Jelena Zorić je rekla da je ovo način Hrkalovićeve da joj pošalje pretnju i zastraši je, spominjući njenog brata, iako za to ne postoji nijedan povod već da se radi o laži.

UNS-u je Jelena Zorić dostavila link ka televizijskom prilogu emitovanom na televiziji N1 o toj prepisci, za koju Hrkalovićeva tvrdi da ju je prikrivala.

UNS je danas reagovao i na objave Vladimira Đukanovića, advokata Dijane Hrkalović, koji je na visokim funkcijama u pravosuđu i vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci, protiv novinara među kojima je i koleginica Jelena Zorić.

 

 
 MarketingNajnovije vesti