Srbija

Upotreba paketomata Pošte Srbije počela na više lokacija, među njima i Pančevo

Izvor: 
013info Uto, 17/05/2022 - 10:29Pošta Srbije uvela je savremeno i praktično rešenje za automatizovanu dostavu pošiljaka – paketomate ili pametne paketske sandučiće, čime nastavlja sa povećanjem dostupnosti i sigurnosti uručenja pošiljaka. Upotreba paketomata Pošte Srbije počela je na 20 prometnih i lako dostupnih lokacija u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kraljevu, Novom Pazaru i Pančevu. Još 400 Poštinih paketomata uskoro će biti postavljeno u svim većim gradovima širom Srbije, gde je i najveći broj paketa za isporuku i gde često primaoci pošiljaka nisu dostupni na adresi tokom većeg dela dana.

Paketomati predstavljaju brzu, laku i pametnu opciju dostave pošiljaka, sa brojnim prednostima za korisnike. Omogućavaju praktičnu kupovinu na internetu, jer adresovanjem na paketomat korisnici mogu biti sigurni da će ih paketi čekati u izabranom paketomatu. Štede vreme, jer korisnici pakete mogu usmeriti na najbliže paketomate i preuzeti ih u vreme koje im najviše odgovara, uz mogućnost preuzimanja paketa 24 sata sedam dana u nedelji.

Poštini paketomati jasno su i prepoznatljivo obeleženi, imaju moderan dizajn i maksimalno iskorišćen prostor za pošiljke, dok su na svakom paketomatu istaknuta uputstva za upotrebu. Ova usluga Pošte Srbije dostupna je registrovanim i neregistrovanim korisnicima, sa i bez mobilne aplikacije, uz korišćenje svih mobilnih telefona, pametnih i klasičnih. Podaci potrebni za preuzimanje paketa šalju se na mobilni telefon, a preuzimanje paketa od strane korisnika funkcioniše po jednostavnom principu – primalac dobija poruku da ga u paketomatu čeka paket, odlazi do paketomata i putem aplikacije ili poziva otključava ga i preuzima pošiljku.

Informacije o usluzi, načinu korišćenja i lokacijama paketomata, dostupne su na sajtu Pošte Srbije, na linku https://paketomat.posta.rs. Da bi se izašlo u susret potrebama korisnika, na istom linku postoji mogućnost i pozivamo ih da predlože lokacije za postavljanje novih paketomata. Pošta Srbije je za prve korisnike pripremila i poklone iznenađenja, koji će ih sa pošiljkama čekati u paketomatima, saopštava Pošta.
MarketingNajnovije vesti