Studenti Foto: pxhere
Srbija

Uskoro stipendije za najbolje akademce završnih godina

Izvor: 
Politika Ned, 22/01/2023 - 18:01U toku su finalne pripreme za raspisivanje Konkursa za stipendiranje najboljih studenata završnih godina osnovnih, integrisanih i master akademskih studija na fakultetima i univerzitetima čiji je osnivač Republika Srbija, obavestili su akademce u Ministarstvu nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i Fondu za mlade talente Republike Srbije. Ističu da je raspisivanje navedenog konkursa planirano do kraja januara i da će blagovremeno obavestiti javnost o tačnom datumu.

Konkurs se odnosi na tekuću školsku godinu i prvi put biće realizovan posredstvom usluge eTalenti, što znači da je planirano elektronsko prijavljivanje kandidata prema novoj proceduri, putem portala eUprava, za šta se obezbeđuju neophodni uslovi.

Podsetimo da je nedavno i Ministarstvo prosvete utvrdilo konačne liste akademaca koji će u tekućoj školskoj godini biti korisnici studentskih stipendija i kredita. Stipendiraće 8.282 studenta, a kreditirati njih 6.798. Stipendije daju nepovratno, dok se studentski krediti vraćaju ako kandidat ne ispuni uslove.
MarketingNajnovije vesti