Foto: Pixabay
Srbija

Uspostavljen železnički saobraćaj između Beograda i Novog Sada

Izvor: 
Tanjug/Dnevnik Sub, 04/02/2023 - 18:26Železnički saobraćaj na pruzi Beograd - Novi Sad ponovo je uspostavljen danas u 17.04  časova, navedeno je u saopštenju Infrastrukture železnice Srbije. 

Pruga između Beograda i Novog Sada osposobljena je za nesmetano odvijanje železničkog saobraćaja, uključen je napon u kontaktnoj mreži iznad pruge i očekuje se da uskoro krenu prvi putnički vozovi na ovoj relaciji.

Saobraćaj vozova na ovoj pruzi obustavljen je danas u 9.50 sati, zbog velike oluje i vremenskih neprilika između Inđije i Novog Sada, koje su prouzrokovale tehničke probleme u funkcionisanju železnice.

Stručne službe "Infrastrukture železnice Srbije" u izuzetno lošim i teškim vremenskim uslovima, koji su u velikoj meri otežavali rad na terenu, osposobili su ovu deonicu pruge za nesmetano funkcionisanje železničkog saobraćaja, navedeno je u saopštenju.

Za ospoboljavanje ove deonice novosadske pruge, bila je  angažovana dizalica, kao i drezina, pružna mehanizacija i oprema "Infrastrukture železnice Srbije".
MarketingNajnovije vesti