Covid 19 Foto: pixabay
Srbija

Uvode se kovid-propusnice

Izvor: 
RTS/FoNet/Blic/Sputnjik/RTV Sre, 20/10/2021 - 11:55Kako saznaje RTS, nadležni su odlučili da se, u okviru mera za borbu protiv epidemije, uvedu kovid-propusnice.

Krizni štab odlučio da propusnice neće biti potrebne za apoteke i prodavnice, prenosi Blic.

Još nema pouzdanih informacija za koje će uslužne delatnosti važiti kovid-propusnice, ali izvesno je da će se koristiti za noćne klubove i barove.

Sputnjik prenosi da će se primenjivati samo posle 22 sata, odnosno do 22 časa će sve funcionisati kao do sada, a posle će za klubove, restorane, svadbe i žurke biti obavezne kovid propusnice. O ovom predlogu će sutra odlučivati Vlada Srbije.

Sednica Kriznog štaba na kojoj bi trebalo da se razmotri trenutna epidemiološka situacija počela je, kako je i najavljeno oko 11 časova.

Na sednici se razmatra epidemiološka situacija, rezultati dosadašnjih mera i kako je ranije najavila premijerka Ana Brnabić obaviće se konsultacije sa medicinskim delom Kriznog štaba da li je potrebno nešto dodatno da se uradi.

Ponovila je da se i dalje traži modalitet za uvođenje kovid propusnica, ali na način da, kako je rekla, ne budu moguće njihove zloupotrebe i falsifikovanje.

Epidemiolog i član kriznog štaba dr Predrag Kon ranije je poručio da je zabrinut zbog trenutne situacije.

"Od prošle sednice nije došlo do poboljšanja situacije. Neka stabilizacija se vidi, ali na gotovo katastrofalnom nivou i to svakako nije poboljšanje", zaključio je Kon.

 
MarketingNajnovije vesti