Protest muzičara
Srbija

UŽIVO: Počeo protest muzičara u Beogradu (VIDEO)

Izvor: 
nova.rs Ned, 14/03/2021 - 14:08Danas je u 14 časova, kako je ranije i najavljeno, započet protest muzičara, fotografa, ugosistelja i frizera, ispred Skupštine Srbije.

Prema slobodnoj proceni, više stotina građana iz cele Srbije okupilo se danas ispred Skupštine Srbije

Okupljeni građani zahtevaju rešavanje osnovnih životnih pitanja, jer su tokom proteklih godinu dana ostali bez primanja i mogućnosti da privređuju.

Kako je ranije za Nova.rs rekao Saša Kovač iz Požarevca, muzičar i predstavnik Udruženja građana “I mi se pitamo”, nezadovoljni građani iz cele Srbije okupiće se ispred Skupštine jer su tokom proteklih godinu dana, kako je ispričao, onemogućeni da rade i privređuju. Zbog pandemije koronavirusa, većina njih je, kaže, na ivici siromaštva.

“Mi smo fotografi, muzičari, ugositelji i u problemu smo od trenutka kada je krenula korona. Godinu dana ne funkcionišemo. Iz meseca u mesec se čeka da se nešto promeni, međutim, godina je iza nas i ništa se ne dešava. Treba znati da je sezona muzičara završena novembra 2019. godine i da od tada nismo radili. Ušteđevine su potrošne, pozjamice iskorišćene. Mi smo na ivici egzistencije. Nekako smo do sada preživeli, ali sada nemamo za hleb, to prelazi u siromaštvo”, rekao je on raznije za Nova.rs. 

Protest za 14. marta, koji je započet u 14 časova, najavljen je nekoliko dana ranije.

 
MarketingNajnovije vesti