Vakcine Foto: Rhoda Baer
Srbija

Vakcinacija srpske dijaspore 15. maja u Beogradu

Izvor: 
FoNet Uto, 27/04/2021 - 10:21Tim programa za povezivanje sa srpskom dijasporom "Tačka povratka", uz podršku Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Vlade Srbije, obezbedio je poseban termin za vakcinaciju državljana Srbije iz dijaspore, 15. maja u Beogradu.
 
"U proteklom periodu stiglo nam je mnogo pitanja iz dijaspore u vezi sa vakcinacijom protiv kovid19 u Srbiji. Glavni problem na koji su nam ukazali naši građani u dijaspori koji žele da se vakcinišu je to što nisu mogli da dobiju tačan termin za vakcinaciju više dana unapred, kako bi imali dovoljno vremena da organizuju putovanje u Srbiju", rekao je direktor programa "Tačka povratka" Ivan Brkljač.
 
Formular eUprave za prijavu zainteresovanih za taj termin dostupan je na sajtu "Tačke povratka". Svi koji se na taj način prijave 1. maja dobiće potvrdu o terminu vakcinacije, kao i o tačnom vremenu kad treba da budu na Beogradskom sajmu 15. maja.
 
Prijava za vakcinaciju državljana Srbije iz dijaspore biće otvorena od utorka, 27. aprila do petka, 30. aprila u ponoć.
 
Prijavljeni državljani Srbije iz dijaspore će moći da biraju između vakcina Fajzer, Sinofarm i Sputnjik V, a drugu dozu će primiti takođe na Beogradskom sajmu 5. juna.MarketingNajnovije vesti