Mađarska zastava Foto: pixabay
Srbija

Vakcinisani građani Srbije od sutra mogu u Mađarsku bez PCR testa

Izvor: 
021 Čet, 29/04/2021 - 19:35Građani Srbije koji su vakcinisani bilo kojom vakcinom moći će od petka da uđu u Mađarsku bez PCR testa i obaveznog karantina, a isto će važiti i za vakcinisane građane Mađarske koji dolaze u Srbiju, najavio je ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

Dogovor su postigli Selaković i njegov mađarski kolega, ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine Peter Sijarto.
 
Selaković je istakao da sporazum stupa na snagu 30. aprila i omogućuje vakcinisanim građanima dve države da se slobodno kreću iz Srbije u Mađarsku i obrnuto, bez prethodno obavljenog PCR testa i karantina.
 
"Imao sam priliku da telefonom razgovaram sa svojim mađarskim kolegom Peterom Sijartom i tim putem usaglasili smo sporazum između dve države koji će stupiti na snagu 30. aprila i koji omogućava vakcinisanim građanima Srbije da idu u Mađarsku i takođe vakcinisanim građanima Mađarske da slobodno dolaze u Srbiju", rekao je Selaković.
 
Kako je dodao, usluge koje su ograničene vakcinacijom, odnosno koje zahtevaju vakcinaciju, u ovom trenutku postoje u Mađarskoj i biće dostupne i našim građanima ukoliko su vakcinisani i poseduju taj sertifikat.
 MarketingNajnovije vesti