Policija i OKG Foto: MUP Srbije
Srbija

Veljku Belivuku i pripadnicima njegove grupe određen pritvor do 30 dana

Izvor: 
Tanjug Sub, 06/02/2021 - 14:38Specijalni sud odredio je pritvor do 30 dana Veljku Belivuku i pripadnicima njegove grupe, koji se sumnjiče za niz teških krivičnih dela.

Pritvor im je određen iz svih zakonskih razloga – zbog opasnosti od bekstva, bojazni da će uticati na svedoke i sakriti ili uništiti dokaze, ponoviti krivična dela u kratkom roku, kao i zbog uznemirenja javnosti i visine zaprećene kazne za krivična dela za koja se terete, saopštio je sud.

Odluku o pritvoru doneo je sudija za prethodni postupak, a na nju osumnjičeni i njihovi advokati imaju pravo da ulože žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana.

Belivuk i članovi njegove grupe noćas su saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal koje će sprovesti istragu protiv njih zbog niza teških krivičnih dela za koja se terete.

Prema pisanju nekih medija, Belivuk i ostali mahom su se branili ćutanjem, uz negiranje krivičnih dela.

Oni se sumnjiče da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo i otmica.

Pored Belivuka pritvor je određen i M.M, D. T, N. J, V. D, V. G, S. S, B. K, M. B, M. B, A. V, N. L, N. S, M. T, F. I, N. F, Ž. K, S. L, N. B. i V. G.

Među uhapšenima i Belivukova supruga, koja je navodno u drugom stanju.

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija na tridesetak lokacija, koje su koristili osumnjičeni, pronađeni su predmeti i tragovi izvršenih krivičnih dela, saopštio je MUP.

 

 
MarketingNajnovije vesti