Foto: Pixabay
Srbija

Vesić: Brzi voz za Budimpeštu se neće zaustavljati na granici, carina će biti na železničkim stanicama

Izvor: 
Tanjug Uto, 28/03/2023 - 13:27Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, koji boravi u dvodnevnoj poseti Budimpešti, izjavio je Tanjugu da je formirana zajednička radna grupa koja će se baviti uređenjem saobraćaja na budućoj brzoj pruzi između Beograda i Budimpešte i najavio da će, kada bude puštena u saobraćaj 2025, granični prelazi biti na samim  železničkim stanicama, kako se vozovi ne bi zaustavljali na granici.

"Napravili smo zajedničku radnu grupu o tome kako ćemo urediti saobraćaj na brzoj pruzi između Beograda i Budimpešte, kako bi granični prelazi sa carinom bili na železničkim stanicama i u Beogradu i u Budimpešti, Subotici i Novom Sadu i svim drugim, kako vozovi ne bi morali da staju na granici", rekao je Vesić.

Ministar je podsetio da smo mi završili brzu prugu do Novog Sada u dužini od 75 kilometara i da gradimo deonicu do Subotice od 108 kilometara, koja će biti gotova 2024. godine, dok će Mađari njihov deo završiti 2025, kada će se između Beograda i Budimpešte stizati za oko tri sata.

"Nedavni sastanak predsednika Vučića i Orbana je još jedan dokaz da naše dve zemlje nisu samo prijatelji, mi smo strateški partneri i tako se i ponašamo. Naša saradnja je pre svega politička i ekonomska. Kada govorimo o ekonomskoj, ona je najizraženija kada je u pitanju infrastruktura i ne postoje evropske zemlje koje se brže saobraćajno povezuju i više ulažu u zajedničke infrastrukturne projekte u ovom delu Evrope, od Srbije i Mađarske", naglasio je Vesić.
MarketingNajnovije vesti