Najnovija vest
Srbija

VIDEO: Prepirka na protestu u Novom Sadu između "levih" i "desnih"

Izvor: 
021 Sre, 08/07/2020 - 18:49

Protest građana zbog najave uvođenja policijskog časa, kao i sinoćnjih dešavanja u Beogradu, počeo je u 18 časova na Trgu slobode u Novom Sadu, objavio je 021.
 
Na samom početku okupljanja došlo je do rasprave između, kako se čini, predstavnika različitih ideologija oko toga ko će govoriti prvi i ko je zašto došao. Desno orijentisani demonstranati su došli sa zastavom Kosova, dok "levi" nose transparent "ko tebe pendrekom ti njega revolucijom". 
 
Pojedini prisutni građani komentarišu da je u pitanju sabotaža i skretanje sa teme. Okupljeni građani traže ostavku Kriznog štaba i "istinu".
 
Građani su potom krenuli u šetnju.
I u Beogradu je protest u toku, dok je u Kragujevcu i Nišu najavljen za 19 časova.
 
Podsetimo da se u utorak, nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio moguće ponovno uvođenje policijskog časa, u Novom Sadu na na Trgu slobode okupilo, prema podacima policije, oko 300 mlađih osoba kako bi mirno protestovali.
 
Oni su posle kraćeg zadržavanja u centru, prošetali do Kampusa i nazad to Trga slobode gde ih je pred Gradskom kućom dočekao i manji kordon policije. Okupljeni su proveli neko vreme na trgu, uzvikujući parole protiv predsednika Srbije i vlasti, da bi se oko ponoći razlišli.
 
Istovremeno, u Beogradu je došlo do nasilnih protesta i incidenata, a najavljeno je i da će se u glavnom gradu i danas uveče održati novi protesti.MarketingNajnovije vesti