Protest podrške Rusiji printscreen
Srbija

VIDEO Protest podrške Rusiji u Beogradu

Izvor: 
Tanjug/Beta Pet, 04/03/2022 - 21:49Na večerašnjem okupljanju u znak podrške Rusiji kod spomenika caru Nikolaju u Beogradu okupilo se oko 1.000 ljudi koji su protestovali zbog politike Srbije prema Ruskoj Federaciji.
 
To se, pre svega, odnosi na činjenicu da je naša zemlja podržala Rezoluciji UN kojom se osuđuje napad Rusije na Ukrajinu i pruža podrška poštovanju teritorijalnom integritetu te zemlje.
Skup je organizovalo nekoliko desničarskih organizacija, a građanima se obratio jedan od organizatora, poznat kao vođa takozvanih "Narodnih patrola" Damnjan Knežević.
 
On je poslao poruku CNN-u, BBC-ju i RTS-u, "da je rusofobija u Srbiji statistička greška" i da je "svakom Srbinu Rus brat".
 
"Koliko god nas pritiskali sankcijama, nas 1992, a 2022. Rusiju, koliko god nas napadali i nudili svetlo, sve je to kap u moru za jednu slovensku dušu", rekao je Knežević i dodao da "nema tog Srbina koji će Rusiji i Belorusiji uvesti sankcije".
 
Skup je počeo himnama Srbije i Rusije, građani su nosili ruske i srpske zastave i uzvikivali "Rusija, Rusija", "Srbi i Rusi braća zauvek", "Izdaja, izdaja"...
 
Građani su, uzvikujući parole Rusiji, krenuli u šetnju do ruske ambasade.
 
Za vreme protesta saobraćaj u Ulici kralja Milana bio je obustavljen, a prilikom polaska u protestnu šetnju demonstranti su gazili zastave EU.
 
 MarketingNajnovije vesti