Saobraćajna policija Foto: MUP Srbije
Srbija

Više od 20 hiljada vozača uhvaćeno pijano za volanom ove godine, drogiranih više od 1.000

Izvor: 
013info Uto, 24/05/2022 - 12:49Saobraćajna policija je od početka godine prilikom kontrole saobraćaja otkrila više od 21.000 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola.
 
Od toga njih 4.100 je imalo više od 1,2 promila alkohola u organizmu i ti vozači su bili zadržani u službenim prostorijama policije, dok je više od 800 vozača imalo preko dva promila alkohola u organizmu, što se tretira kao nasilnička vožnja. 
 
Saobraćajna policija je otkrila više od 1.000 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom droge, što je za 60 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, kada je otkriveno 625 vozača pod dejstvom narkotika.
 
Prethodnih dana, u Srbiji se dogodilo nekoliko teških saobraćajnih nezgoda, u kojima je poginulo osam osoba, a dve osobe su zadobile teške telesne povrede opasne po život. 
 
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je da će zbog ovako poražavajućih rezultata i velikog broja stradalih u saobraćajnim nesrećama predložiti da se povede velika nacionalna kampanja, kako bi se i na taj način uticalo na građane da budu odgovorniji u saobraćaju. Takođe, ponovio je, ponovo, da će predložiti da kazne za saobraćajne prekršaje budu više i oštrije, a da se onima koji u pijanom ili drogiranom stanju izazovu saobraćajnu nesreću sudi kao za pokušaj ubistva.
 
Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević istakao je da će tokom predstojećih vikenda biti angažovani svi policijski službenici koji vrše kontrolu saobraćaja službenim motociklima, a sve u cilju očuvanja bezbednosti na našim putevima. 
 
 MarketingNajnovije vesti