Ilustracija / presuda, sud, pravda

Foto: Pixabay
Srbija

Viši sud: Belivuku i ostalima produžen pritvor do 30 dana

Izvor: 
Beta Pet, 27/08/2021 - 16:57Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim članovima kriminalne grupe produžen je pritvor do 30 dana, saopšteno je danas iz Višeg suda u Beogradu.

Kako se navodi u saopštenju, pritvor je produžen zbog sumnje koja ukazuje na "opasnost od bekstva, ometanje postupka uticanjem na svedoke, da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je za krivična dela, koja im se stavljaju na teret, propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vodjenje krivičnog postupka".

Protiv navedenog rešenja okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka.

Optužnicom je okrivljenima stavljeno na teret da su izvršili više krivičnih dela teško ubistvo, udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, krivično delo otmica i silovanje.

 
MarketingNajnovije vesti