Foto: publicdomainpictures
Srbija

Vojni sindikat optužuje Vulina u vezi dodele stanova, Ministarstvo odbrane ćuti

Izvor: 
N1 Ned, 02/05/2021 - 19:39
U Vojnom sindikatu Srbije tvrde da postoji još slučajeva za koje aktuelni članovi Vlade duguju objašnjenja. Oni optužuju nekadašnjeg ministra odbrane, a danas policije Aleksandra Vulina da je dodelio stan čoveku od poverenja, generalu Đuru Jovaniću, a bez znanja nadležne Stambene komisije. U sindikatu poručuju - dok vojna lica sa porodicom decenijama čekaju zbrinjavnje, Jovanić koji je samac i ne ispunjava ni druge kriterijume, sada je vlasnik trosobnog stana.

Ministri odbrane se menjaju, tradicija ne – onima koji služe svojoj zemlji ona se odužuje stanovima, koje mogu da otkupe po povoljnim uslovima.

Ključeve je uručivao i Aleksandar Vulin, ali u Vojnom sindikatu Srbije tvrde – neposredno pre prelaska na čelo MUP-a, bliskog saradnika, direktora Vojnobezbednosne agencije Đura Jovanića nagradio je za vernost i dodelio mu stan, mimo propisa.

„Nemoguće da neko ko je skoro unapređen u čin generala, ko je samac, dobije stan strukture troiposoban ili četvorosoban“, rekao je Novica Antić, predsednik Vojnog sindikata Srbije.

Vojska ima jasne propise i rang liste, ali samo jako navini misle da je to uvek stvarno tako, poručuje vojni analitičar Aleksandar Radić.

„Jedan od tih jako naivnih je mor rođeni otac koji je od 1964. bio u sistemu i dan danas još uvek prima honorare od Ministarstva odbrane i nikad nije dobio stan – i neće dobiti stan. I svaki put se naivno čudi kako to pada na listi. Zato što uvek postoje mehanizmi kako izdvojite neke ljude i kako nešto uradite i tvrdite da je to u okviru propisa“, kaže vojni analitičar Aleksandar Radić.

Opširnije na N1.

 
MarketingNajnovije vesti