Beogradski sajam screenshot
Srbija

Vojska završava rasformiranje bolnice na Beogradskom sajmu

Izvor: 
Tanjug Uto, 09/06/2020 - 14:07Pripadnici Vojske Srbije danas su nastavili rasformiranje privremene bolnice na Beogradskom sajmu započeto posle izlaska poslednjeg pacijenta iz Hale 1. Privremena bolnica je odlukom Kriznog štaba od 29. marta korišćena za smeštaj pacijenata s lakšim simptomima zaraze korona virusom. 

Rukovodilac logističke podrške objekta potpukovnik Denis Pelva istakao je da je danas u toku odvoženje sredstava iz sajamske hale.

"Zavod za biocide i medicinsku ekologiju izvršio je čišćenje i dezinfekciju prostora i sredstava i dobili smo garancije da je sve bezbedno za rukovanje. Započeli smo pripreme sredstava za transport i danas se očekuje završetak tih aktivnosti", kaže potpukovnik Pelva i objašnjava da je logistika radila pre početka rada bolnice, za vreme njenog funkcionisanja i nakon završetka aktivnosti koje je vojska logistički podržavala.

Na rasklapanju kreveta, iznošenju kaseta, ćebadi i posteljine, kao i na organizovanju transporta, angažovani su pripadnici Komande za obuku i Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Kroz privremenu bolnicu prošlo je oko 1.300 kovid pozitivnih pacijenata, o kojima se staralo 620 zdravstvenih radnika.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije obezbedili su logističku podršku i spoljašnje obezbeđenje privremene bolnice na Sajmu, kao i 3.000 kreveta, dok je medicinska zaštita bila u nadležnosti Ministarstva zdravlja.
MarketingNajnovije vesti