Srbija

VOJVODINA: Raspisan konkurs namenjen parovima za kupovinu seoskih kuća

Pančevo, Pet, 08/02/2019 - 08:36
Suzana PrvuljZavod za ravnopravnost polova raspisao je šesti konkurs namenjen bračnim i vanbračnim parovima sa teritorije Vojvodine za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom.

Konkurs čiji je cilj unapređenje ekonomskog položaja žena putem porasta broja žena vlasnica nepokretnosti, razvoj ruralnih sredina, poboljšanje demografske strukture kroz dolazak dece i povećanja nataliteta, otvoren je do 15. aprila 2019. godine.

Kako se navodi na sajtu Zavoda za ravnopravnost polova, konkursom je predviđeno 30 miliona dinara, što znači da će najmanje 30 bračnih ili vanbračnih partnera do kraja godine postati vlasnici nekretnine u nekom od vojvođanskih sela.

Precizirano je i da pravo učešća imaju supružnici čija bračna zajednica traje najmanje godinu dana i vanbračni partneri sa trajnijom zajednicom života. Kriterijumi za dodelu sredstava su obrazovanje učesnika konkursa, radni odnos, godine života (jedan od učesnika ne sme biti stariji od 40 godina), da nisu vlasnici ili suvlasnici bilo kakve nepokretnosti, da nisu u krvnom srodstvu sa prodavcem nekretnine, kao i da imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Vojvodine.
MarketingNajnovije vesti