Vucic na mitingu u Pančevu
Srbija

Vučević podneo novu krivičnu prijavu protiv Vučića

Izvor: 
Euronews Srbija/013info Uto, 03/08/2021 - 10:52Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević podneo je krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića Republičkom javnom tužilaštvu, a povodom tvrdnji klana Veljka Belivuka o vezama sa Vučićem.

Da će Vučević podneti krivičnu prijavu protiv Vučića najavljeno je iz SNS-a u ponedeljak, uz obrazloženje da prijavu podnose kako bi građani i u sudskom postupku videli sve dokaze, ko govori neistinu, zašto to čini, sve "pipke" te mafijaške hobotnice, spregu tog kriminalnog klana sa raznim političkim i drugim centrima moći.

U saopštenju su istakli i da će nakon toga celokupnoj javnosti biti nedvosmisleno jasno "zašto im je svima sve vreme zajednička meta predsednik Srbije Aleksandar Vučić".

Podsetimo, Vučić je juče izjavio da on i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin imaju nameru da podnesu prijavu sami protiv sebe, kako bi na taj način odgovorili na sve laži pripadnika mafijaškog klana, a kako je rekao, i tajkunskih političara.

"Naći ćemo nekog od naših kolega to da uradi, kako bi izneli sve što su rekla ta lica, ali i tajkunski političari", objasnio je Vučić.

Ovo nije prvi put da gradonačelnik Novog Sada podnosi krivičnu prijavu protiv Vučića. To je učinio i u decembru 2019. godine, kada je podneo krivičnu prijavu i protiv predsednikovog brata Andreja Vučića. 

Razlog za to su bili navodi o umešanosti braće Vučić u slučaj "Jovanjica", nelegalnu proizvodnju marihuane na imanju Predraga Koluvije, koji se zbog toga nalazi u pritvoru i protiv kojeg je podignuta optužnica. 

I tada je prvo sam Vučić najavio podnošenje krivične prijave protiv sebe. Razlog u slučaju "Jovanjice" je bio taj da "nema smisla da 500 puta odgovara na iste gluposti o kojima neko govori, a ne podnosi krivičnu prijavu".

Vučevićeva krivična prijava protiv braće Vučić odbačena je krajem januara 2020. godine. Tada je Tužilaštvo za organizovali kriminal saopštilo da ne postoje osnovi sumnje da su Aleksandar i Andrej Vučić bili u bilo kakvom kontaktu ili komunikaciji sa osumnjičenim Predragom Koluvijom, niti da su pomaganjem ili na drugi način učestvovali u izvršenju krivičnog dela koje se stavljaju na teret Koluviji.

 
MarketingNajnovije vesti