Aleksandar Vučić
Srbija

Vučić: Ispao sam najgluplji predsednik na svetu zbog litijuma, protesti upropastili državu

Izvor: 
Beta/021 Uto, 29/11/2022 - 05:46Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se i dalje kaje što je doneo odluku da Srbija odustane od iskopavanja litijuma i da je "ispao najgluplji predsednik na svetu". 

Vučić je za TV Pink, komentarišući protest ekoloških aktivista ispred zgrade Vlade Srbije, rekao da vlada nije donela nikakvu odluku, već je o svemu odlučivao on sam.

"Ne razumem zašto su protestovali ispred vlade. Kad protestuju treba da protestuju ispred predsedništva a ja ću da im se obratim i da im lepo kažem - ljudi vi uništavate zemlju. Cena je danas 82.500 dolara po toni litijuma, sa ovim rezervama to je 100 milijardi, jer razumete šta radite Jadru, Osečini, Valjevu i celom Podrinju", rekao je Vučić.

On je ponovio da Ziđin "drži Bor" u kojem je prosečna plata 801 evro, u dinarskoj protivvrednosti.

Istakao je da bi od iskopavanja litijuma Loznici pripalo pet milijardi evra i da bi to bilo najbolje za zemlju, ali da su građani poverovali u teorije zavere, a da su vođe protesta "plaćale strane fondacije".

"Kolovođe su primale novac i uništile zemlju zajedno sa nama koji smo bili glupi i naivni da prihvatimo taj bezobrazluk te 'sile' koja je umislila da može sve, i gorko se kajem zbog toga", rekao je Vučić.

On je više puta pomenuo "aferu Jovanjica" ponavljajući da je reč o "lažnoj aferi" i da su o njemu tabloidi pisali razne laži u vezi sa trgovinom droge o kojoj on ništa nije znao.
MarketingNajnovije vesti