Aleksandar Vučić
Srbija

Vučić: Izbori najkasnije 3. aprila 2022, Dačić na čelu Skupštine, u Vladi SNS, SPS i SPAS

Izvor: 
RTS Uto, 20/10/2020 - 19:04Lider Srpske napredne stranke i predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će nova vlada Srbije biti ograničenog trajanja i da će predsednički i novi parlamentarni izbori biti održani najkasnije 3. aprila 2022. godine. Ivica Dačić biće novi predsednik Skupštine Srbije, dodaje Vučić. Novu Vladu SNS će formirati sa SPS-om i SPAS-om Aleksandra Šapića, koji će imati jedno ministarstvo. Sastav Vlade biće poznat narednih dana, a mandatarka će ekspoze predstaviti verovatno u sredu ujutru, navodi Vučić.

Aleksandar Vučić je na konferenciji za medije, nakon sednice Predsedništva SNS-a, rekao da će novu Vladu SNS formirti sa Socijalističkom partijom Srbije i SPAS-om Aleksandra Šapića, koji će imati jedno ministarstvo.

Rekao je da će Vlada biti ograničenog trajanja, što znači da će, kaže, parlamentarni izbori biti održani zajedno sa predsedničkim i to najkasnije 3. aprila 2022. godine.  

Vlada će imati šest prioriteta: borba protiv koronavirusa, očuvanje interesa u vezi sa Kosovom i Metohijom, borba protiv mafije, očuvanje nezavisnosti i samostalnog odlučivanja Republike Srbije, ubrzane reforme i nastavak ekonomskog osnaživanja.

Predsednik Srbije napominje da su ciljevi strahovito visoko postavljeni "kao kad je Sergej Bubka postavio lestvicu na šest metara i preskočio".

Predsednik Narodne Skupštine biće lider SPS-a Ivica Dačić, rekao je Vučić. 

Dodaje da će sastan vlade biti poznat narednih dana, a ekspoze mandatarke biće predstavljen verovatno u sredu ujutru. 

 
MarketingNajnovije vesti