Aleksandar Vučić
Srbija

Vučić: Medicinarima do kraja godine povećanje ne tako malih plata, neće više odlaziti iz Srbije

Izvor: 
021.rs/FoNet Pon, 20/06/2022 - 12:58Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će zdravstveni radnici pre kraja godine dobiti povećanje "ne tako malih plata".

Vučić je naglasio da mu je "posebno drago" zbog medicinskh sestara i tehničara, ali i lekara, jer više neće odlaziti iz zemlje.

Vučić, koji je prisustvovao ceremoniji uručenja ugovora o zaposlenju za 100 najuspešnijih diplomaca svih medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji, rekao je da su zdravstvo i medicina jedan od četiri stuba države i imaće sve veći značaj u budućnosti.

"Zapara mi uši kada se zahvaljujute ministru i meni, to govori o vašem lepom vaspitanju, ali je lepo kada se zahvalite Republici. Ne morate da se bavite politkom, ali je dobro da primetite da vaša država nešto učini za vas jer se razvija osećaj odgovornosti kod svakoga od vas", rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je prema podacima danas osam puta manje odlazaka medicinara iz Srbije, nego pre šest godina, ukazujući da možda to smanjenje jeste zbog korone i rata na istoku.

"Uredili smo javne finansije i bilo bi i više novca da tog rata nije", dodao je on i napomenuo da je i to razlog što lekari više ne odlaze.

Vučić je uručio ugovore o radu za 12 najboljih, među kojima je 10 lekara i dvoje medicinskih tehničara.

 
MarketingNajnovije vesti