Foto: flickr

Srbija

VUČIĆ: "Ne pregovara se o tome da li će frilenseri da plate porez ili ne"

Izvor: 
B92 Čet, 14/01/2021 - 16:01Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne misli da su protesti rešenje za bilo šta.

Odgovarajući na pitanje novinara, tokom posete Zlatiboru, o problemu naplate poreza frilenserima i najavi radikalizacije protesta ovih radnika, on je upitao "Mislite, da li država svaki put kada neko najavi neke proteste mora da preduzme mere da nekome izađe u susret?", podsećajući da je nedavno rekao da misli da ima prostora da se razgovara.

Ti razgovori, kako je dodao, ne bi bili o tome da li će frilenseri da plaćaju porez ili ne, već o tome da se vidi od kada se plaća porez.

"O tome da li ćete da platite porez ili ne - ne pregovara se. I nikada se neće pregovarati. Možete da upadate u Skupštinu, možete da uradite šta hoćete... To kad najavljujete kao nekakvi levičarski fanatici iz Novog Sada da ćete da rušite institucije i sajtove i sve drugo - pa nema problema, za to sledi krivična odgovornost i sve drugo. Mislim da je razgovor mnogo pametniji izbor", ocenio je predsednik Srbije nakon svečanosti povodom puštanja u rad Gold gondole.

Tu je, istakao je, apelovao i na Vladu da prihvati razgovore i da pokuša da razgovara.

"A to da ne platite porez, to ne može. Možete da srušite šta god hoćete na svetu, možete da radite šta god hoćete na svetu, ali porez ima da se plati", naglasio je.

Vučić je poručio da za sve važe ista pravila.

"E sad, pošto oni govore da je to retroaktivno, a drugi kažu da su morali da znaju da to podleže oporezivanju, onda je vreme da sednu i jedni i drugi i počnu da razgovaraju o tome, to je jedino rešenje, a to što će neko da preti motkama i ne znam sve čime, to je toliko besmisleno da nemam reči", zaključio je Vučić.

 

 
MarketingNajnovije vesti