Aleksandar Vučić
Srbija

Vučić: Obraćam se građanima 8. oktobra o svim važnim pitanjima

Izvor: 
Tanjug Sre, 28/09/2022 - 13:34Predsednik Srbije Aleksnadar Vučić rekao je da će obratiti građanima u subotu, 8. oktoba, i da će tada govoriti o potezima i merama, kao i o tome kakvu ćemo politiku da vodimo u narednom periodu.

Predsednik Vučić je u Inđiji, gde je prisustvovao otvaranju fabrike "Grundfosa", najavio da će se građanima obratiti o potezima koje će povući države vezano za sva važna politička i ekonomska pitanja.

"Po svim važnim pitanjima, sveobuhvatno o svim našim potezima, merama, politici, ekonomskoj i energetskoj tokm zime i snabdevanju hranom", rekao je Vučić.

Kazao je da će tada obavestiti građane i kada je reč o platama i penzijama za građane i, kako je rekao, drugim akcijama koje će država preduzeti.

"I šta su naše mere za uštedu energije i kako da 'prezimimo' i jesen i zimu i šta sve treba da uradimo i kakvu ćemo politku da vodimo u narednom periodu, imajući u vidu šta se sve dešava", rekao je Vučić. 

Srbija neće i ne može da prizna očekivanu odluku ruske dume

Predsednik je rekao da Srbija ne može i neće da prizna očekivanu odluku Državne dume Rusije o prijemu teritorija Ukrajine na kojima su održani regerendumi u sastav Rusije.

"Mi štitimo sopstveni teritorijalni integritet i u našem je najboljem interesu da štitimo teritorijalni integritet međunarodno priznatih zemalja i to je jedino što sigurno ne može da se menja, to su stvari koje su za nas od presudnog značaja", istakao je Vučić.

Dodao je da Srbija u tom slučaju više ne bi imala nikakvu poziciju ne samo kada je reč o KiM već i oko poštovanja koje danas zaslužuje u međunarodnoj zajednici.
MarketingNajnovije vesti