Aleksandar Vučić
Srbija

Vučić: Prodaja EPS-a je notorna laž, bio bi glup svako ko bi razmatrao tu mogućnost

Izvor: 
021.rs/Beta Sre, 15/06/2022 - 16:09Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je notorna laž da se razmatra prodaja Elektroprivrede Srbije (EPS).

 On je na pitanje novinara, prilikom obilaska radova na delu obilaznice oko Beograda, da li je tačno pisanje medija o nameri države da proda EPS, rekao da niko ni jednog trenutka nije razmatrao prodaju EPS-a.

"To je notorna laž. Svako ko bi u ovom trenutku razmatrao takvu mogućnost bio bi glup jer bi radio protiv interesa Srbije. Mi gledamo da kupimo elektroprivrede iz okruženja", rekao je Vučić.

 Na pitanje zašto Srbija ne kupuje gas (LNG) iz Hrvatske, Vučić je rekao da će ga kupiti kada joj se bude isplatilo.

"Zašto bi kupili nešto što je dva-tri puta skuplje. Kada nam se bude isplatilo sešćemo i razgovarati", rekao je Vučić i dodao da ne postoji izgrađen ni konektor za taj gas.

 Istakao je da Srbija nema problema kada je u pitanju doprema nafte Jadranskim naftovodom i da su "Hrvati korektni što se tiče naftovoda".

Vučić je rekao i da će nova vlada morati mnogo da radi kako bi Srbija spremno dočekala zimu, ali se i sada radi svaki dan.

"Teku pripreme, činimo sve što možemo, ali to je nemoguća borba", rekao je Vučić.

Kako je rekao, govoreći o troškovima, "država krvari, ali naporno radimo i spremamo mnogo para za zimu, jer smo štedeli i nismo se njime razbacivali pred izbore".

"Srbija ima, ne računajući Bugarsku, i tu smo negde sa Rumunijom, od svih ovih na prostoru bivše Jugoslavije zvanično najnižu stopu javnog duga. A u odnosu na Zapad ubedljivo nižu", rekao je Vučić, dodajući da su to velike stvari "za budućnost naše dece".

 
MarketingNajnovije vesti