Srbija

Vučić se danas u 18 časova obraća javnosti

Izvor: 
Danas Pon, 20/09/2021 - 16:07Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se javnosti danas u 18 časova iz Palate Srbija, najavljeno je u kabinetu predsednika.

Podsećamo, Vučić je danas zakazao za sutra u 10 časova hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, zbog današnjih dešavanja na Kosovu.

Pripadnici specijalne jedinice Rosu raspoređeni su jutros na dva prelaza na severu Kosova, Jarinje i Brnjak, sa oko 20 vozila, od toga više od 10 blindiranih, javio je Kosovo onlajn.

Kako je ranije saopšteno iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, Priština planira da počne da skida srpske registarske tablice na administrativnim prelazima i da ih zamenjuju svojim.

Predsednik Srpske liste i kosovski ministar za povratak i zajednice Goran Rakić pozvao je danas sa Jarinja predsednika Srbije Aleksandra Vučića da pomogne Srbima na Kosovu posle dolaska jedinica Rosu i početka oduzimanja srpskih registarskih tablica.

Odluka kosovske vlade o zabrani srpskih tablica je jednostrana i nerešiv je problem za vlasnike 9.500 automobila koji su registrovani u centralnoj Srbiji, izjavila je danas Milica Andrić iz NVO Nova društvena inicijativa sa sedištem na severu Kosova, prenosi Danas.

 
MarketingNajnovije vesti