Aleksandar Vučić
Srbija

Vučić: Sutra Vulin i ja podnosimo krivične prijave protiv sebe

Izvor: 
RTS Ned, 01/08/2021 - 21:16Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio da će on i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sutra podneti krivične prijave protiv sebe.
 
Kako je rekao, to će učiniti kako bi se ispitali svi navodi medija koji su ih dovodili u vezu s kriminalnim klanom Veljka Belivuka.

 

"Što se tiče informacija oko učešća ministra Vulina i mene, koje su nas svrstavale u kriminalne klanove, kažem da ćemo sutra podneti krivičnu prijavu protiv sebe, da nađemo nekog da to uradi, da se ispita sve što su određeni mediji prenosili. Nisam bio u stanu na Zvezdari, i spreman sam da odgovaram na sva pitanja. Spreman sam da sebe unizim da odem na poligraf, ali se nadam i da će neki drugi otići na poligraf da pričaju o finansijama", naveo je Vučić za RTS. 

On je demantovao da se susretao sa Veljkom Belivukom kako se spekulisalo u javnosti i istakao da u slučaju Belivuk nije bilo nikakvog učešća FBI i da ta služba nije dostavila bilo kakve podatke u vezi sa ovim slučajem.
 
"Želim da čestitam specijalnom tužilaštvu i svima koji su radili na pisanju optužnice protiv Belivuka, svim pripadnicima policije i BIA. Sve što smo radili, gotovo sve sa izuzetkom podrške i pomoći kod dokaza, FBI nije radio ništa, to su bile evropske službe. FBI nas je obavestio za aplikaciju Anum, koju kontroliše CIA. Ne postoji učešće FBI u slučaju Belivuk. Ja sam razumeo Stefanovića da FBI nije radio na slučaju Belivuk, moguće da je pogrešio i da su novine pogrešile", naveo je predsednik.
 
Vučić je rekao da u Srbiji nema nijednog mafijaškog ubistva ove godine, što nije slučaj sa nekim zemljama koje Srbiji drže lekcije o vladavini prava.
 MarketingNajnovije vesti