Aleksandar Vučić
Srbija

Vučić u Kraljevu: Gradimo auto-put, stizaćete za sat i po do Beograda

Izvor: 
RTS/Tanjug Ned, 12/09/2021 - 11:33Predsednik Aleksandar Vučić započeo je jutros posetu Kraljevu obilaskom renoviranog Atletskog stadiona, izgrađenog davne 1972. godine, koji je pre početka renoviranja 2018. bio u zapuštenom stanju.

Aleksandar Vučić poručio je u Kraljevu da će Srbija biti pod sve većim pritiscima, da će oni biti sve veći što brže bude napredovala.

"Biće mnogo pritisaka pre svega što je snažnija i jača. Ovo što nas iz Zagreba napadaju svakoga dana, a da im ništa nismo rekli, pokazuje da smo krivi svi mi što Srbija ide konačno brže od svih ostalih. Srbiji je bilo potrebno 80 godina da se probudi i radi, a naše je da se borimo za naš narod na KiM, da čuvamo našu zemlju, nikoga drugog ne diramo, da idemo napred i još brže. Da pokažemo da imamo mnogo više pozitivne energije, od njihove negativne", istakao je Vučić u obraćanju okupljenim građanima.

Podsetio je da je, kada je postao premijer 2014. Srbija bila četvrta u regionu po visini plata, imala najvišu stopu nezaposlenosti i javni dug, a danas je prva po svim tim parametrima.

"Plate u Kraljevu su sa 313 evra povećane na 455 evra, ali je i to malo i nedovoljno. Plate u Kraljevu sa svim što pričamo, investitorima, moraće da budu veće", rekao je Vučić.

Od Kraljeva do Beograda za sat i po

Vučić je poručio da je Kraljevo grad od strateškog značaja za zemlju, koji će Moravskim koridorom biti spojen i sa Beogradom i sa Koridorom 10, najavljujući da će biti izgrađena i brza saobraćajnica Kraljevo-Ušće-Raška-Novi Pazar.

"Koridor koji gradimo od Čačka do Adrana, ali i od Kruševca do Kraljeva, kada spojimo za dve godine, mnogo će da znači Kraljevu, Raškom, Moravičkom, Rasinskom okrugu", rekao je Vučić ispraćen aplauzom okupljenih građana.

Kako je rekao, auto-put će građane Kraljeva povezati sa Beogradom za manje od sat i po, kao i sa Koridorom 10, pa će moći neuporedivo brže nego ranije da putuju do Bugarske, Severne Makedonije, Grčke.

Taj auto-put, dodao je, otvoriće prostor za dalji napredak u turizmu.

"Da radimo više za Bogutovac, Dolinu jorgovana, Ušće, Rašku, Novi Pazar, da otvorimo Goč, Goliju... To su važne stvari", rekao je Vučić.

Dodao je da će u Novi Pazar biti uložena ogromna sredstva u napredak tamošnje bolnice, a apelovao na građane Tutina, Sjenice, i drugih mesta da se vakcinišu.

U Vrnjačkoj banju, rekao je, mora da se uradi nacionalni centar za vodene sportove, jer, kako kaže, hoće da naša reprezentacija ne samo u Beogradu, već u srcu Srbije ima prilike da se priprema za velika takmičenja i donosi radost i medalje za sve.

"Jednom u sto godina se desi da država ima sredstva da može da gradi i radi", podvukao je on.

Ukazao je da je važno što se otvori "Leoni", gde će raditi ukupno 5.000 ljudi.

Naveo je da i dalje ima problema sa nezaposlenosti u Kraljevu, dodajući da je zbog toga važan auto-put, jer on donosi investitore.

"Za Kraljevo krećemo sa kolektorom i kanalizacijom, što je ukupno 42 miliona evra. Što sa izgradnjom mostova kasnimo dugujem izvinjenje narodu. Mislim da je važno da investitori dođu u Kraljevo, Rasinski, Moravički i Raški okrug", naglasio je on.

Aerodrom Lađevci dobija još nekoliko linija

Kada je reč o aerodromu Lađevci, rekao je da da će dobiti pet ili šest linija, da će se leteti do Istanbula, Soluna, Tivta i manjih aerodroma u Nemačkoj, što će omogućiti vezu i ka Švajcarskoj i Austriji.

Takođe se osvrnuo i na želju Kraljevčana da dobiju zatvoreni bazen i da je doneta odluka da se uradi, da će koštati 10 miliona evra, ali da mora da se vidi kako će se finansirati i da je to važno jer je Kraljevo deseti grad u Srbiji od velikog strateškog značaja.

Sa Markom Blagojevićem razgovarao je o projektima koji se sprovode u Kraljevu.

Blagojević je ukazao da se škola potpuno renovira, da je u planu sada i bolnica.

Vučić je kazao da je tek juče dobio dokumenta oko bolnice, i najavio da će se dijagnostički centar, u vrednosti od 25 miliona evra sa svom opremom, uraditi iduće godine, a da će potom biti sprovedena druga faza.

"Sada moramo da radimo to zajedno sa Novim Pazarom da ne bi oni samo razmišljali o dolasku u Kraljevu, a da ostavimo Pazar bez daljeg unapređenja bolnice, koja mora da se podigne na kraljevački nivo", poručio je predsednik.

Posle obilaska stadiona, Vučić će prisustvovati otvaranju nove fabrike kompanije "Leoni" Srbija čija izgradnja je počela 2018. godine.

Obilasku prisustvuju i direktor Koridora Srbije Aleksansdar Antić i direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević.

 
MarketingNajnovije vesti