Ana Brnabić prontscreen
Srbija

Vučić u obrazloženju odluke: Brnabić me je uverila da može da obezbedi izbor Vlade Srbije

Izvor: 
FoNet Pon, 29/08/2022 - 17:03Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je, u obrazloženju odluke da predloži Anu Brnabić za mandatarku, da ona "poseduje stručne i lične kvalitete za obavljanje funkcije predsednika Vlade".
 
Dodao je da ga je uverila da može da obezbedi izbor Vlade Srbije.
 
"Ukazujem svoje poverenje Ani Brnabić, imajući u vidu da je u prethodnom periodu vredno i naporno radila čime je pokazala posvećenost i stručnost u obavljanju odgovorne i zahtevne funkcije predsednika Vlade", naveo je Vučić u obrazloženju odluke, koju je 27. avgusta dostavio Skupštini Srbije, objavljeno je na sajtu parlamenta.
 
Kako je naveo, nova predsednica Vlade Srbije "svojim predanim radom i energijom nastaviće da radi na daljoj realizaciji strateških ciljeva naše zemlje, sprovodi reforme realnog i javnog sektora, što će obezbediti dalje poboljšanje opšteg poslovnog i investicionog ambijenta i ubrzanje započetih procesa na evropskom putu Srbije".
 
"Zadatak predsednika Vlade je da bude posvećen očuvanju mira i stabilnosti i da se odgovorno suočava sa svim izazovima tokom obavljanja ove nimalo lake dužnosti, u cilju bolje budućnosti svih građana Srbije", naveo je Vučić.
 
 MarketingNajnovije vesti