Suzana Vasiljević printscreen (FOX)
Srbija

Vučićeva savetnica Suzana Vasiljević nova članica Upravnog odbora FDU

Izvor: 
021 Pon, 06/12/2021 - 16:59Savetnica predsednika Srbije Suzana Vasiljević nova je članica Saveta Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Savetnica Aleksandra Vučića imenovana je na ovu funkciju 2. decembra, na sednici Vlade Srbije, objavljeno je u Službenom glasniku.

Prethodno je sa funkcije članice Saveta FDU razrešena upravnica Jugoslovenskog dramskog pozorišta Tamara Vučković Manojlović, piše 021.rs.

Nova funkcija savetnice predsednika je tek jedna u nizu. Prethodno je već imenovana za članicu Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije i Upravnog odbora Beogradske fiharmonije.
 
U izveštaju Agencije za sprečavanje korupcije navodi se i da je Vasiljević članica Nadzornog odbora "Er Srbije" za šta ne prima naknadu. Prethodno je, od 2012. do 2018. godine bila članica Nadzornog odbora "Politike", za šta je primala naknadu od 120.000 dinara mesečno.
 
U novembru 2017. imenovana je za savetnicu predsednika, za šta mesečno prima nešto više od 98.000 dinara. 
 
Maja ove godine Vasiljević je podnela izveštaj Agenciji i u njemu navodi da poseduje jednosoban stan od 64 kvadratna metra i njihvu od 25 ari. Takođe, u svom vlasništvu ima automobil "Kia sportage" 2019. godište, koji je stekla zamenom za staro vozilo. Osim toga, ima i depozite i štedne uloge u bankama i drugim finansijskim organizacijama u zemlji i inostranstvu.
 
 MarketingNajnovije vesti