Vučić Hipokratova medalja Foto: predsednik.rs
Srbija

Vučiću od Društva lekara Vojvodine Hipokratova medalja za unapređenje zdravstva

Izvor: 
RTS Pon, 11/07/2022 - 15:06Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je od Društva lekara Vojvodine "Hipokratovu medalju" za zasluge u unapređenju zdravstva.
 
Istakavši da se po izgradnji najsavremenijih zdravstvenih objekata u poslednjih nekoliko godina jasno vidi koliko se Srbija menja, predstavnici Društva lekara Vojvodine zahvalili su se  Vučiću i na tome što je mnogo učinio na zadržavanju kadrova, koji se sada vraćaju u Srbiju kako bi svojim znanjem na najbolji način pomagali ljudima u svojoj zemlji.
 
"Upravo zato je ovo prestižno priznanje, koje se uručuje zaslužnim pojedincima jednom u deset godina, ovoga puta dodeljeno predsedniku Srbije, koji je oblasti zdravstva posvetio posebnu pažnju u svim aspektima", navodi se u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika Srbije.
Vučić je istakao da "Hipokratovu medalju" ne doživljava samo kao ličnu čast, već nadasve kao priznanje i nagradu za sva ulaganja i investicije u zdravstveni sistem, što je svojevrsna nagrada za celu državu.
 
Predsednik je posebno zahvalio celokupnom medicinskom i nemedicinskom osoblju, svim profesionalcima koji su se i u najtežim uslovima borili za svaki život i dodao da jedan od prioriteta u narednom periodu i dalje ostaje povećanje zarada i dalje unapređenje uslova rada.
 
"Zdravstveni sistem je jedan od četiri najvažnija stuba države, a Srbija je pokazala i za vreme poslednje globalne zdravstvene krize da je u stanju da brzo reaguje i pobrine se za očuvanje zdravlja i života svojih građana", rekao je Vučić, naglasivši da je promenjena paradigma prema kojoj je naše zdravstvo najlošije u Evropi.
 
 MarketingNajnovije vesti