Vulin prontscreen
Srbija

Vulin: Ako se ponove protesti antivaksera ispred stanova – krivična odgovornost

Izvor: 
FoNet Čet, 28/10/2021 - 21:04Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je da policija veoma ozbiljno shvata proteste antivaksera ispred stanova epidemiologa Predraga Kona i Branislava Tiodorovića.
 
Naveo je da će, ukoliko se to ponovi, tražiti da krivično odgovaraju. 
 
Istakao je da protesti nisu prijavljeni i da su "njihovi učesnici profesionalni demonstranti koji su plaćeni za to i koji protestuju zbog bilo čega".
 
Vulin je za televiziju Hepi rekao da, po njemu, u tim protestima antivaksera ima elemenata i za krivičnu odgovornost, te podsetio da o tome odlučuje tužilaštvo.
 
Na pitanje da li su članovi Kriznog štaba Predrag Kon i Branislav Tiodorović ugroženi jer su im demonstranti dolazili ispred kuće i vređali ih, Vulin je poručio da ozbiljno shvata svaku pretnju i da neće biti dozvoljeno da bilo ko ugrožava bezbednost članova Kriznog štaba.
 
"Vrlo ozbiljno shvatamo svaku pretnju. Mi naravno nismo to dozvolili, nećete nikad više doći ispred stana Kona, Tiodorovića ili bilo kog člana Kriznog štaba, svaku adresu njihovu mi znamo. Pravo je pitanje ko je njima dao adrese", rekao je Vulin.
 
On je naveo da se profesionalni demonstranti skupljaju ispred Generalnog sekretarijata predsednika Srbije, "dolaze kad su u pitanju vakcine, javljaju se nešto oko Kosova, a onda se sete da su u stvari ekolozi, pa im smetaju migranti".
 
Naveo je da "njih ima između 50 i 200 u Beogradu", da se oni pojavljuju "koja god da je tema" jer su "jednostavno plaćeni za to" i da im je posao da budu profesionalni demonstranti, "da napadaju Vučića, vlast, gde god da stignu".
 
Vulin je ocenio da je u pitanju "više terapijska zajednica nego što je politički stav", navodeći da je "teško razumeti one što guraju Pavlovićevu mast u nos".
 MarketingNajnovije vesti