Vulin prontscreen
Srbija

Vulin: Deo MUP i strane ambasade pravile afere protiv Vučića

Izvor: 
Tanjug Pet, 08/10/2021 - 22:43Da li će Koluvija biti osuđen ili neće, da li je na njegovoj plantaži proizvedena marihuana, o tome će odlučiti sud, a mi ovde govorimo o tome da su delovi MUP-a bili spremni da sve ovo što se dešavalo oko Jovanjice da bi predsednik Vučić video rođenog brata u zatvoru i da bi podneo ostavku, rekao je večeras ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

 

Vulin je gostujući na TV Pinku potvrdio da su nekadašnja sekretarka Uprave kriminalističke policije Dijana Hrkalović, načelnik Odeljenja za narkotike beogradske policije Slobodan Milenković i inspektor Dušan Mitić odbili da budu ispitani na poligrafu.

"Kada nećete da idete na poligraf, onda sigurno nešto krijete. Šta vas je koštalo da tih deset minuta odete na poligraf", rekao je Vulin.

On je naveo da je prisluškivanje predsednika Vučića imalo za cilj da pribavi kompromitujući materijal o predsedniku ili članovima njegove porodice.

"Kada to nije prošlo, kada nisu našli ništa što bi moglo da uprlja predsednika Vučića i članove njegove porodice, onda je došla 'Jovanjica'", rekao je ministar unutrašnjih poslova.

Vulin je dodao da se Vučić nadao da do ovakve situacije neće doći i da će osumnjičeni za ove slučajeve otići na poligraf.

"Ovo je nastavak priče o prisluškivanju. Oni su hteli da nađu bilo šta što će Vučića povezati sa bilo kakvim kriminalom. A kada nisu uspeli da nađu ništa, onda je došla 'Jovanjica' kako bi brata Aleksandra Vučića pokušali da povežu sa Koluvijom", rekao je Vulin.

On je naglasio da nema nikakve veze između Koluvije, Andreja i Aleksandra Vučića, i da je Koluviji nuđeno da izmisli kontakte sa Vučićima.

"U imeniku Koluvije nije bilo ni broja telefona Vučića, a kamoli razgovora. Od prisluškivanja do 'Jovanjice' nije moglo da prođe bez stanih službi. Jedini način da srušite Vučića nije da ga pobedite na izborima, jer je volja naroda takva da ga narod podržava. Oni žele da kompromituju porodicu Vučić kako bi predsednika naterali da on zbog porodice podnese ostavku", ocenio je Vulin.

On je izneo tvrdnju da je bilo saradnje paralelne strukture u

MUP-u sa zapadnim ambasadama, i dodao da u MUP-u nema mesta za one koji su pokušali da povežu predsednika Srbije i njegovu porodicu sa kriminalom.

"Tako urušiti poverenje u policiju je neprihvatljivo. To ne može, to ne sme da se dešava. Da smo imali takve ljude koji su u stanju da zloupotrebe svoju funkciju, MUP ne bi imao ovakav uspeh kao što je imao u proteklih godinu dana", rekao je Vulin.

Ministar je dodao da će Srbija saznati ko je i kakvu ulogu imao u ovim kriminalnim aktivnostima.

"Jedini čovek koji može da pobedi na predsedničkim izborima je upravo Aleksandar Vučić. Ako SNS ne izabere Vučića za predsednika Srbije, to znači da je SNS pala pod uticaj stranih službi", smatra Vulin.

 
MarketingNajnovije vesti