Aleksandar Vulin Foto: Medija centar Beograd
Srbija

Vulin: Ovo je moja poslednja javna izjava

Izvor: 
021.rs Pet, 02/12/2022 - 12:30Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin smatra da je to što je imenovan na funkciju direktora Bezbednosno-informativne agencije dokaz da u Srbiji ne odlučuju stranci.

Kako je saopštio, njegov izbor za direktora BIA dokaz je da "Aleksandar Vučić ne popušta pod pritiscima i da stranci u ovoj zemlji ne odlučuju".

"Možda je nekom izgledalo da je popustio pred silom i pretnjama, ali Aleksandar Vučić je čovek koji sluša i voli samo Srbiju. Mesec dana je predsednik puštao moćne ambasadore i njihove šefove da misle da oni mogu da odlučuju. Nadam se da su izvukli pouke", naveo je Vulin.

Vulin je potom nastavio da hvali Vučić, navodeći da je on "slobodni vođa slobodnog naroda", kao i da "dok on vodi Srbiju, stranci neće odlučivati".

"Ovo je moja poslednja javna izjava, ali zbog predsednika Vučića i zbog Srbije morao sam ovo da kažem, nas vodi slobodan čovek", zaključio je Vulin.

Imenovanje Vulina na čelo BIA izazvalo je brojne reakcije, dok je opozicija osudila ovaj potez vlasti. Predsednik LSV naveo je da je Vulina imenovao ambasador Rusije Bocan Harčenko, dok je za PSG ovo "kadrovsko rešenje koje uništava institucije". 

Za Mariniku Tepić "Vulin ni u jednoj normalnoj zemlji ne bi prošao bezbednosne provere".
MarketingNajnovije vesti