Foto: MUP Srbije
Srbija

Vulin: Policija nikada nije imala viši standard nego danas

Izvor: 
013info Uto, 31/08/2021 - 15:40Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević potpisali su danas ugovor o sufinansiranju izgradnje Policijske ispostave Stari grad u Novom Sadu, koja će doprineti da Novi Sad bude sigurniji i bezbedniji, a građani Novog Sada zaštićeniji.

Po potpisivanju ugovora, ministar Vulin je istakao da zahvaljujući zalaganju predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, od kada postoji moderna Srbija, policija nikada nije imala viši standard, ni kada su u pitanju zarade, oprema, uslovi rada i sve ono što život čini boljim, saopštio je MUP.

Istakavši da će država nastaviti i dalje da radi na unapređenju položaja pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, ministar Vulin je naglasio da je izgradnja nove policijske stanice važna za MUP, ali i za građane, jer je to još jedna mogućnost više da grad učinimo bezbednijim, sigurnijim.

„Kvalitet rada policije se meri po tome kako se običan čovek oseća. Kakvo je stanje uličnog, opšteg kriminala, kako se osećaju roditelji sa decom, da li su ulice sigurne, da li se ne plašite kada vam dete ode u školu, park i da li ste sigurni da će se mirno i bezbedno vratiti, da li možete da ga pustite na stadion“, rekao je ministar Vulin.

Gradonačelnik Vučević ukazao je da će izgradnja policijske ispostave u Radničkoj ulici, za koju su Vlada Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova obezbedili 140 miliona dinara, obezbediti policajcima najbolje moguće uslove rada, a građanima veću bezbednost i sigurnost.

Vučević se zahvalio Ministarstvu unutrašnjih poslova i ministru Vulinu na svemu što policija radi na unapređenju bezbednosti u gradu, istakavši da dolaskom Aleksandra Vulina na čelo MUP-a svi mogu da vide napredak i osete bolji red i poredak na ulicama Novog Sada, ali i cele države.

 
MarketingNajnovije vesti