Aleksandar Vučić
Srbija

Vulin: Pripreman atentat na Vučića

Izvor: 
Beta/021.rs Pet, 21/01/2022 - 20:56


Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin saopštio je večeras da postoji organizovana kriminalna grupa, čiji je organizator Radoje Zvicer, koja planira ubistvo predsednika Vučića.

 

Vulin je izjavio da su od Evropske policijske službe (Evropol) dobili informacije o postojanju kriminalne grupe koja za cilj ima atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i dodao da će policija učiniti sve da sačuva bezbednost predsednika države.

 
"Nakon što smo posredstvom Evropola, koristeći službene, zvanične vidove komunikacije između policija dobili informaciju 14. januara pod oznakom 'hitno' od jedne zemlje članice Evropske unije (EU), Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je zvanično obavešteno o postojanju operativnih informacija o postojanju organizovane kriminalne grupe koja za cilj ima ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića", rekao je Vulin.
 
On je naveo da su pripadnici policije i predstavnici Evropola pokrenuli akciju otkrivanja identiteta svih pripadnika te organizacije i da su saznali da je na njenom čelu crnogorski državljanin Radoje Zvicer - za kojim je Srbija već raspisala poternicu.
 
Vulin je rekao da će u okviru istrage biti utvrđeno da li je Zvicer tu grupu okupio da bi ubili Vučića po sopstvenom nahođenju ili je dobio naređenje od "svog političkog šefa".
 
Najavio je da će policija o svakom saznanju do kojeg budu došli operativnim radom obaveštavati Tužilaštvo za organizovani kriminal.
 
"Ali isto tako u saradnji sa pripadnicima vojnoobaveštajnih struktura, učiniće sve da se naš ustavni poredak sačuva, da se svakodnevni stil života, mir i stabilnost sačuva, ali i da se sačuva bezbednost i život predsednika Aleksandra Vučića", rekao je Vulin.
 MarketingNajnovije vesti