Srbija

Vulin: U MUP-u rade dobri i stručni ljudi

Izvor: 
013info Pon, 04/01/2021 - 23:08Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je policija vrlo ozbiljno shvatila rat protiv mafije i da se trudi ne samo da taj rat vodi već i da ga dobije.

 

„Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić objavio je rat mafiji, ne zato što to dobro zvuči, već zato što to treba da se radi i mi smo njegovo naređenje ozbiljno shvatili. Čitavo Ministarstvo unutrašnjih poslova se trudi ne da se taj rat samo vodi već i da se dobije“, rekao je ministar Vulin u emisiji „Dnevni red“ televizije B92.

 

Prema njegovim rečima, svaki kriminalac i mafijaški vođa naići će na potpuno isti odgovor kao u slučaju Darka Eleza, čije je hapšenje donelo mir građanima Republike Srpske i Srbije.

 

Ministar je istakao da je srpska policija u borbi protiv kriminala spremna na saradnju sa svima u regionu, kao što je to bio slučaj prilikom hapšenja Eleza ili saradnje sa crnogorskom policijom kojoj je izručen osumnjičeni za šverc 5,4 tone kokaina.

 

Govoreći o situaciji u Novom Pazaru, ministar Vulin je naveo da je situacija u tom gradu znatno bolja i da su nakon sastanka koji je održao sa rukovodiocima policijske stanice suspendovana dva inspektora, oduzeto više vozila, narkotika, oružja, kao i da su uhapšene osobe koje su neko duže vreme bile na poternicama.  

 

„Obični građani u Novom Pazaru su zadovoljni. Nama nije cilj da Žandarmerija ostane dugo vremena u Novom Pazaru, već da ojačamo Policijsku upravu u tom gradu da se sama nosi sa svim oblicima kriminala“, rekao je ministar Vulin.

 

Ministar Vulin je poručio da građani mogu da budu sigurni da je Srbija bezbedna zemlja koja će se uvek boriti protiv kriminala i da u Ministarstvu unutrašnjih poslova rade profesionalci, dobri i stručni ljudi, koji će tu borbu da vode.
MarketingNajnovije vesti