Srbija

Windows 11 2022 Update je dostupan

Izvor: 
013info Sre, 21/09/2022 - 11:14Microsoft  je najavio dostupnost Update-a Windows 11 2022, što predstavlja prvi veliki update Windows-a 11 otkad je ovaj operativni sistem lansiran prošle godine, navodi se u saopštenju.

Poslednjih nekoliko godina donele su trajne promene u načinu na koji živimo, radimo i učimo, dok kompjuter ima sve važniju ulogu u svakodnevnom životu. Online opcije koje ranije nisu postojale za sastanke, susrete, svakodnevne zadatke i pristup zabavi javile su se iz preke potrebe, ali ostaju u upotrebi jer su efikasne i korisne. Stekli smo nove navike i one su sad postale deo nas. Kompjuteri su nas više nego ikada fundamentalno povezali na mnogo emotivnije načine. Brz prelazak na fleksibilniju podelu vremena između rada i privatnog života povećao je bezbednosne pretnje kako za pojedince tako i za biznise, čemu svedoči podatak da svake sekunde 21 lozinka biva napadnuta. Sa puštanjem u rad Windows 11 prošle godine, Microsoft je dao kompjuterima moderno osveženje, a Windows učinio najboljim mestom za kontakt, kreiranje i zabavu.

Sa Update-om Windows-a 11 2022, Microsoft se fokusira na inovacije u nekoliko ključnih oblasti:

Kompjuteri će biti lakši i bezbedniji za upotrebu za svakoga: da bi predvidela potrebe ljudi i uštedela vreme, ova nova verzija podrazumeva update za Start Menu, precizniju pretragu, poboljšanja u Quick Settings-u i Widgets board-u, i još mnogo više.

Nove pristupne opcije uključuju System Wide live captions za automatsko generisanje titla iz bilo kakvog oblika audio sadržaja na Windows-u 11, pristup glasom (pregled) omogućuje korisnicima da kontrolišu kompjuter i kreiraju tekst koristeći samo glas, dok Natural Voices for Narrator bolje oslikava prirodan govor kreirajući tako audio sadržaj prijatnijeg zvuka kao pomoć u čitanju ili pretraživanju web-a. 

Korisnici će biti produktivniji: Sa poboljšanjima u Snap layouts, new Focus sessions, Do Not Disturb i optimizacijama u performansama i čuvanju baterije, Windows 11 2022 Update će vam pomoći da vašu produktivnost dignete na viši nivo.

Windows će postati najbolje mesto za kontakt, kreiranje i zabavu: Windows 11 2022 Update ima Windows Studio efekte za poboljšavanje video i audio poziva, update za iskustvo u Microsoft Store-u, dodatne opcije za gejming, i mnogo toga.

Ovaj update će poboljšati iskustvo u Microsoft Store-u, uključujući Microsoft Store Ads pilota za developere i proširenje Amazon Appstore-a na međunarodnim tržištima, što podrazumeva preko 20.0000 Android aplikacija i igara za korisnike.

Game Pass je ugrađen u Windows 11 preko Xbox aplikacije, gde igrači mogu da pristupe stotinama kompjuterskih igara visokog kvaliteta.

Sa novim Controller bar-om, optimizacijama za igre u prozoru i novim opcijama za HDR kalibraciju, imaćete mnogo više opcija za gejming na kompjuterima koji koriste Windows 11.

Dodatna sigurnost, upravljanje i fleksibilnost na radnom mestu: da bi se zadovoljile potrebe ove sve složenije oblasti, novi Windows 11 2022 Update omogućava suštinski važne nove opcije za bezbednost kao i nove upravljačke alate za povećanu IT efikasnost.

Microsoft Defender SmartScreen će pomoći pri identifikovanju slučajeva kada korisnik unese svoje podatke u zlonamernu aplikaciju i upozoriće ga o tome.

Smart App Control ne dozvoljava da se nepouzdane ili nepotpisane aplikacije, skripta ili zlonamerni makroi pokrenu na Windows 11.
MarketingNajnovije vesti