Novi zatvor Pančevo
Srbija

Zabranjene posete osuđenicima, odložena sva suđenja Apelacionog suda

Izvor: 
Tanjug Pon, 30/03/2020 - 16:06

U narednih 14 dana biće zabranjene sve posete osuđenim licima u kazneno-popravnim zavodima i okružnim zatvorima u Srbiji u cilju sprečavanja moguće epidemije virusa korona u penalnim ustanovama, a u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut“ i Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije.

Osuđenim licima biće omoguđeno da u što većoj meri koriste telefonske govornice.

Advokati imaju pravo na posete svojim branjenicima koji se nalaze u pritvoru samo ako u narednih sedam dana imaju zakazano suđenje u pritvorskim predmetima i to u trajanju od 30 minuta, radi pripremanja odbrane.

Posete pritvorenim licima od strane advokata biće sprovedene uz pune mere zaštite koje podrazumevaju staklenu ili drugu providnu barijeru između sagovornika kao i obavezno korišćenje zaštitnih maski za lice i rukavica.

Upravnici zavoda će u neposrednom kontaktu sa postupajućim sudijama i uz njihovo odobrenje obezbediti uslove da se i pritvorenim licima omoguće telefonski razgovori u meri u kojoj je to moguće i opravdano.

Odložena sva suđenja Apelacionog suda

Apelacioni sud u Beogradu objavio je da su sva suđenja, koja su zakazana od danas pa do 10. aprila, odložena zbog proglašenog vanrednog stanja u Republici Srbiji.

O datumu održavanja novih sednica, pretresa i rasprava pred ovim sudom, stranke i ostali učesnici u postupku će biti obavešteni naknadno pisanim putem, navodi se u informaciji Apelacionog suda objavljenoj na njegovom sajtu.

Ovaj sud napominje da je i nadalje zabranjen ulazak u zgradu u kojoj je smešten Apelacioni sud u Beogradu, u Nemanjinoj ulici.
MarketingNajnovije vesti