Srbija

Zasedala Republička izborna komisija: Glasački listići biće roza boje

Izvor: 
Tanjug Pet, 24/01/2020 - 17:38

Glasački listići na predstojećim parlamentarnim izborima u Srbiji biće roze boje, dok će kontrolni listić za proveru ispravnosti glasačke kutije biti tirkizne boje, odlučila je Republička izborna komisija.

Na sednici, članovi RIK-a potvrdili su i odluku iz Zaključka iz 2016. godine da za štampu izbornih listića bude zaduženo Javno preduzeće "Službeni glasnik" Beograd.

 

Takođe, članovi RIK-a dodelili su mandat Antunu Rencu sa izborne liste "Gerhard" Podunavske Švabe - Zajedno, Antunu Beku, za člana Nacionalnog saveta nemačke nacionalne manjine, kao i Mirfatu Tahiroviću sa izborne liste Samoopredeljenje - dr Sulejman Ugljanin za člana Nacionalnog saveta bošnjačke nacionalne manjine.

Na kraju sednice, predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević osvrnuo se na izrađeni Priručnik za obuku za rad u biračkim odborima, koji je uradio RIK, a za koji je naveo da predstavlja svojevrsni priručnik za edukaciju članova u vezi sa procedurom i to od primopredaje materijala do utvrđivanja izbornih rezultata.

RIK je uz taj Priručnik odštampao i Vežbe za logičko-računsku kontrolu ispravnosti rezultata unetih u kontrolni formular i popunjavanje zapisnika o radu biračkog odbora, kao i Vodič za procenu pristupačnosti biračkih mesta, koji će poslužiti za rešavanje problema sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom prilikom glasanja.
MarketingNajnovije vesti