Covid 19 Foto: pixabay
Srbija

Zasedao Krizni štab, bez izjava posle sednice

Izvor: 
FoNet/Blic/Novosti/nova.rs Pet, 25/12/2020 - 09:31Sednica Kriznog štaba je završena, ali nije bilo izjava, već će se neko od članova, kako je rečeno, obratiti predstavnicima medija danas u 15 sati na konferenciji za novinare.
 
Dok pojedini mediji pišu da je, prema nezvaničnim saznanjima, odlučeno da za predstojeći vikend sve radi do 17 sati, drugi navode da će radno vreme maloprodajnih i ugostiteljskih objekata za vikend biti do 20 sati..
 
Takođe, piše "Blic", doneta je odluka da se striktno poštuju sve epidemiološke mere, što će biti strogo kontrolisano. To se odnosi na sve donete mere kao što je držanje distance, nošenje maske, broj ljudi za stolom u kafićima.
 
Kako se saznaje, na sednici se raspravljalo i o novim merama za Novu godinu, a konačna odluča biće doneta u ponedeljak, kada je zakazana nova sednica Kriznog štaba.
 
Sednica je trajala oko 45 minuta. 
 
Na prethodnoj sednici Kriznog štaba, koja je održana u ponedeljak, 21. decembra, bila je doneta odluka da se radno vreme svih lokala produži sa 17 sati na 20 časova.
 
Članovi medicinskog dela Kriznog štaba tada su bili protiv popuštanja mera, ali su naveli da je saslušana argumentacija i Privredne komore Srbije i Grada Beograda i da je na kraju prihvaćen predlog o produženju radnog vremena.MarketingNajnovije vesti