Zoran Pašalić Foto: Medija centar Beograd
Srbija

ZAŠTITNIK GRAĐANA: Nadležni da odlože sva masovna okupljanja

Izvor: 
Beta Pet, 15/10/2021 - 21:19


Zaštitnik građana Zoran Pašalić apelovao je na nadležne organe da, u cilju zaštite građana od širenja korona virusa, na određeni period odlože sve vrste masovnih okupljanja.

Pašalić je naveo da nikada nije bio za primenu strogih mera koje bi ograničavale ljudska prava, ali da je vidno da se mnogi građani ne pridržavaju mera zaštite i da ne veruju da je kovid-19 smrtonosan.

On je apelovao na građane Srbije da se pridržavaju propisanih protivpandemijskih mera i da se vakcinišu protiv kovida-19.

 
"Zbog velikog broja obolelih, situacija u našem zdravstvenom sistemu je veoma teška i zato apelujem na solidarnost građana u borbi protiv pandemije. U ovoj situaciji se ne postavlja samo pitanje obolelih od kovida-19, već svih bolesnih u Republici Srbiji kojima se, iz objektivnih razloga, ograničavaju ljudska prava i koji ne mogu da se leče", naveo je Pašalić.
 
Ombudsman je kazao da će zatražiti da se primena protivpandemijskih mera strogo kontroliše, jer je institucija Zaštitnika građana dobila mnoge pritužbe građana da se propisane mere zaštite ne poštuju.
 MarketingNajnovije vesti