covid maska Foto: pixabay
Srbija

Završena sednica Kriznog štaba, odluke u 15 sati

Izvor: 
Tanjug Pet, 18/12/2020 - 09:26Sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa završena je posle nepunih sat vremena, a odluke će biti saopštene na redovnoj konferenciji za novinare u 15 sati.

To je novinarima u Palati Srbija rečeno iz kabineta premijerke Ane Brnabić.

Dosadašnje restriktivne mere, koje su prvobitno važile do 15. decembra, ističu danas, a članovi kriznog štaba su na današnjoj sednici razmatrali epidemiološka situacija, da li su dosadašnje mere dale rezultate, kao i eventualno uvođenje novih ili ublažavanje postojećih mera.

Prema najavama medija, Krizni štab bi mogao da donese odluku o ublažavanju određenih mera, pre svega, onih koje se odnose na produženje radnog vremena tržnih centara, frizerskih i kozmetičkih salona radnim danima i za vikend.

Epidemiolog i član Kriznog štaba izjavio je ranije da je ''nerealno'' da se popuste mere što se tiče radnog vremena prodavnica i butika.

"To su dobre želje, dobre namere, sve mislim najbolje o tome, ali mislim da je nerealno u ovom momentu. U ovoj situaciji je izuzetno važno da se relaksiraju intenzivne nege u bolnicama, da se spusti kriva dovoljno da bi realno mogli da pričamo o popuštanju mera", rekao je Kon.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež uputio je u četvrtak, u ime najvećeg broja kompanija u Srbiji, apel članovima Kriznog štaba da preispitaju odluku o skraćenju radnog vremena i zatvaranja prodajnih objekata u naredna dva vikenda, pred novogodišnje praznike.

Čadež je naveo da srpska privreda neće izdržati taj ''udar'' i dodao da najveći broj domaćih kompanija upravo u decembru ima najveći promet u godini.
MarketingNajnovije vesti