Pixabay
Srbija

Žensko preduzetništvo razvojna šansa Srbije

Izvor: 
Vlada Republike Srbije Pet, 25/11/2022 - 18:39Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Rade Basta poručio je danas, prilikom sastanka sa stalnim predstavnikom UNDP-a u Srbiji Jakupom Berišom, da će biti uloženi maksimalni napori kako bi se popravio položaj preduzetnica, budući da je žensko preduzetništvo razvojna šansa naše zemlje.

Basta je naglasio da su nam na tom putu od izuzetnog značaja  podrška UNDP-a i prethodna iskustva te organizacije.

Smatram da je neophodno uvesti opciju rada od kuće za zaposlene majke, a bilo bi korisno i da uz vašu pomoć sprovedemo istraživanje koje će nam omogućiti mnogo bolji uvid u toj sferi, rekao je on.

Ministar je ukazao na to da su potrebne izmene i dopune Zakona o radu u delu koji reguliše porodiljsko odsustvo za preduzetnice, budući da taj deo nije izjednačen sa pravima koje imaju druge zaposlene žene.

Basta se tokom sastanka osvrnuo i na položaj studenata, pri čemu je ukazao na to da bi bilo dobro da se za njih uvede klizno radno vreme, dodavši da je jednako fokusiran i na zelenu agendu, preduzetništvo i osnivanje fonda za start-ap kompanije.

Stalni predstavnik UNDP-a u Srbiji je rekao da je moguće napraviti platformu za realizaciju ciljeva koje ministar predlaže s obzirom na to da je neophodno umrežavanje više resora.

Sagovornici su postigli saglasnost o nastavku intenzivne i bliske saradnje Ministarstva privrede i UNDP-a.
MarketingNajnovije vesti